AJAK VÁROS HONLAPJA

Helyi hírek

" Ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde Gyermekeiért Alapítvány" számára

" Ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde Gyermekeiért Alapítvány" számára "Hagyományőrzés a Felső - Szabolcsi HACS településein" című, VP6-19.2.1.-34-34-21 kódszámú projekt.

Kedvezményezett neve: Ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde Gyermekeiért Alapítvány 

Pályázati felhívás neve, kódszáma:"Hagyományőrzés a Felső - Szabolcsi HACS településein" című, VP6-19.2.1.-34-34-21

A projekt címe, azonosító száma: Az ajaki óvodás gyerekek hagyományőrzésének erősítése, Projekt azonosítója: 3317146773

A szerződött támogatás összege: 1 030 435 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 85%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Az ajaki emberek hagyományőrzése híres az egész országban. Az itt élő emberek hisznek a hagyomány megtartó erejében, melynek átadása, tolmácsolása a fiatalabb nemzedék felé kiemelten fontos feladat. A színpompás viseletet, a népi játékokat és tánclépéseket, a pingálás művészetét, a régi bútorainkat és használati tárgyainkat, a szépen szóló népdalainkat, a népi eledeleket és a különböző ünnepkörökhöz kapcsolódó hagyományainkat. Az ajaki Rozmaring Óvoda már az 1988-as évtől kezdve foglalkozik aktív hagyományápolással, óvodapedagógusok megalakították a hagyományőrző munkaközösséget, mely munkája során feldolgozta és gyűjtötte az ajaki népviseletet, ünnepi szokásokat. A projekt keretében az óvodai hagyományőrzést fogjuk erősíteni új népviseletek varratásával: 25 db kisfiú, 25 db kislány és 2 felnőtt népviselet kerül beszerzésre.

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2023. 09. 30.


 

Ön itt van: Home Hírek Friss hírek Helyi hírek Közélet " Ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde Gyermekeiért Alapítvány" számára