AJAK VÁROS HONLAPJA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rendezvényterem

Ajak fejleszt, hogy fejleszthessen

 

Ajakon számtalan fejlesztés, nagyobb volumenű beruházás valósult meg az elmúlt közel tíz évben. Több önkormányzat amiatt nem tud fejleszteni pályázati források rendelkezésre állása mellett sem, mert nincs meg a szükséges önerő. Az ajaki városvezetés ezt kiküszöbölvén, s a saját bevételek növelése érdekében fejleszt, hogy fejleszthessen, és hozott létre száz százalékban önkormányzati tulajdonú, nonprofit cégeket.

Az Ajakgazda Nonprofit Kft. a településen felmerülő karbantartási, parkgondozási, takarítási munkálatokra rendelkezik megbízással. A korábban közétkeztetési feladatokat ellátó cég ez utóbbi tevékenységét 2015. januártól a szintén 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő Vá-él Kft. látja el. A szociális és iskolai étketetés mellett, a lehetőség szerint helyben termelt, közmunkaprogram keretében előállított helyi alapanyagokat használó konyha a rendezvényeket is kiszolgálja. A helyben termelt zöldség és gyümölcs megvásárlására a lakosság számára is lehetőség van. Az idei évben alapított Ajaki MGÁ Kft. mezőgazdasággal, állattenyésztéssel s elsősorban dohánytermesztéssel foglalkozik, mely jó lehetőség az itt élő, dolgozni vágyó emberek számára arra, hogy visszakerüljenek a munka világába.

Rendezvényterem

A Tamási Áron Általános Iskola felújított rendezvényterme ideális helyszín nagyobb rendezvényekhez, lakodalomhoz. A város központjában található, akár kettőszáz vendég befogadására alkalmas terem a házasságkötő teremtől mindössze ötven méterre van így kényelmesen megközelíthető.

Az igényesen felújított, klimatizált teremben elegáns kialakításának köszönhetően minimális esküvői dekorációra van szükség, ha ide szervezi a lakodalmat. Mivel a rendezvényterem közvetlenül a Nefelejcs vendégház mellett található, a vidékről érkező vendégek szállása egyszerűen, helyben megoldható.

A közművelődési, rendezvényszervezési és külső kommunikációval kapcsolatos feladatokat a Kultúra Háza Ajak Nonprofit Kft. látja el.

 

 

 

 

 

Kultúra Háza díszterme

A Kultúra Háza díszterme 130 főig alkalmas családi összejövetelek, ballagások, házassági évfordulók, bálok, kulturális rendezvények, konferenciák megrendezésére. A terem berendezése az igényeknek megfelelően alakítható, az épület technikailag (projektor, hangtechnika) felszerelt. A díszterem mellett a közösségi terem is kiváló helyszín az imént felsorolt rendezvények megtartására.

 

 

 

 

 

Nefelejcs vendégház & Péter-tó civilház

A régi lapos iskola épülete a közelmúltban megvalósult felújítás után ifjúsági táborok megrendezésére, lakodalmas vendégek, családi összejövetelekre vagy egyéb turisztikai céllal érkező rokonok elszállásolására, civil szervezetek programjainak megszervezésére tökéletes helyszín. Igény szerint kísérőprogramok szervezésében is - lovas kocsikázás, szabadtéri filmvetítések, kerti sütögetések – közreműködik az Önkormányzat. Az épületben található szauna is a lakosság s az ide látogató vendégek rendelkezésére áll.

 

 

 

 

 

 

A vendégházhoz tartozó szauna

 

 

 

 

 

Mindezek mellett az Önkormányzat városnapokra, fesztiválokra, különböző rendezvényekre, több méretben kínál rendezvénysátrakat, melyek mobilak, dekoratívak, illetve mindezek mellett könnyen felépíthető faházakat paddal, s zsindelytetős pavilonokat. A nemrégiben beszerzésre került mobil színpadnak köszönhetően a saját, kisebb helyi rendezvényekre nem szükséges színpadot bérelni, viszont a környékbeli települések előszeretettel veszik igénybe ezen szolgáltatást is.

Ajak Város Önkormányzata továbbra is akár struktúraváltással elérhető, de ésszerű városvezetési modell kialakításán és fenntartásán igyekszik, s eszközöl saját bevételei növelésével egyre több fejlesztést és beruházást az itt élők és ide látogatók örömére egyaránt.

"Ajak város mindenkié kell, hogy legyen!"

 

Web: ajakrendezveny.eu

Ön itt van: Home TURIZMUS SZOLGÁLTATÁSOK Rendezvényterem