AJAK VÁROS HONLAPJA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kultúra Háza

       4524 Ajak

       Hajnal út 20. sz.

       E-mail:

 

 

A 100%-ban önkormányzati tulajdonú Kultúra Háza Ajak Nonprofit Kft. 2012. július 2-án alakult, az Ajak Város Önkormányzatával kötött közművelődési megállapodásban és az „IKSZT” feladatokra vonatkozó feladat ellátási szerződésben foglaltak végrehajtására.

Az eddig eltelt közel 2 évben az elvárásoknak egyes részterületen jobban, máshol kevésbé, de eleget tett. A társaság megalapítását és az épület átadását követően azon dolgozunk, hogy programjaink a helyi igényekhez igazodjanak, és azok valóban hozzájáruljanak településünk életminőségének megtartásához, javításához.

A társaságnak három fő területen kell alapvetően helytállnia:

-          Művészeti létesítmények működtetése.

-          Az „IKSZT” feladatok ellátása.

-          Ajak Város közművelődési tevékenységeinek ellátása.

 

2012 júliusa óta az eddigi kulturális feladatokat végző intézmények fokozatosan tehermentesítődnek a társaság munkájának köszönhetően, de a Kft. feladata jóval több ennél, minthogy a meglévő feladatokat átvegye másoktól. A cél, hogy egyintegrált, komplex feladatellátást szolgáló, az emberek találkozását biztosító „közösségi térszerkezet” keretében, egymásra épülve, egymást felerősítve tegyük elérhetővé és hozzáférhetővé a lakosságot érintő közszolgáltatások, továbbá az üzleti és civil szféra kezdeményezéseit.

Egy év elteltével már érezhető volt, hogy a lakosság bizalmába fogadta az intézményt és egyre többen, egyre gyakrabban tértek be a Kultúra Házába akár egy jó program, akár ügyintézés (falugazdász fogadóórája), vagy éppen segítségkérés céljából.

A Kultúra Háza Ajak Nonprofit Kft. bevételei legnagyobb részt a termek (díszterem, közösségi terem) bérbeadásból származik, emellett nyomtatási és fénymásolási díjakból keletkezik bevétele. A rendezvények szervezésénél fő partnerünk az Önkormányzat és az étkezési feladatokat ellátó „Ajakgazda” Nonprofit Kft.

2014. február 5-étől a Kft-nek Ajak Város Önkormányzatának képviselő testületi határozatával összhangban új ügyvezetője van, ezen feladatokat  jómagam, Kállai Ágnes látom el.

Az azóta eltelt idő tapasztalatai alapján a jövőben kiemelt célcsoportként elsősorban a fiatalokat kívánom megcélozni a hétvégi programok számának növelésével, illetve egy ügyfélszolgálatot-információs pultot szeretnék létrehozni annak érdekében, hogy a Kultúra Házába érkezők mindig naprakész információkat kapjanak aktuális programjainkról, valamint elérhetőbbé váljon az intézmény a lakosság számára.

Ön itt van: Home VÁROSUNK INTÉZMÉNYEK Kultúra Háza